fbpx

Onduidelijkheid over dienstregeling NS

22 dec 2010 18:19

Er heerst onduidelijkheid over de dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen. Deze zou volgens de Spoorwegen een kerstvakantie-dienstregeling zijn met aanpassingen wegens het winterweer, maar van het laatste is niets meer over.

In de stations wordt omgeroepen dat er in alle richtingen elk halfuur een trein rijdt. Dit is echter vaak niet correct, en dat kan positief, maar ook negatief uitvallen. Reizigers dachten daarbij dat de Reisplanner van de NS zijn werk niet goed deed, omdat hij de omroepberichten tegensprak.

Zo rijdt de Intercity tussen Utrecht en Almere slechts éénmaal per uur, een verandering waar veel reizigers niet op gerekend hadden. Echter, reizigers tussen Utrecht en Nijmegen, Eindhoven, Rotterdam en Schiphol hebben hun kwartiers-Intercitydienst weer terug, ook een verrassing.

Ook waren reizigers in treinen gestapt, die de dagen ervoor op extra stations stopten, maar dat vandaag niet meer deden. Hierdoor moesten zij bij de volgende halte terugreizen.

Doordat reizigers ervan uit gingen dat hun kwartiersdiensten tot en met 2 januari halfuursdiensten waren, was de reizigersverdeling over de treinen vandaag met name in de spits slecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *