fbpx

Ongevalstrein na jaar weer terug op de Heuvellandlijn

Met ingang van maandag 13 december 2010 zet Veolia Transport Limburg een jaar na dato het treinstel, dat betrokken was bij het treinongeval in Houthem, weer in op de Heuvellandlijn (traject Maastricht Randwyck – Kerkrade Centrum). Op 8 december 2009 botste dit treinstel in Houthem – St. Gerlach op een truck met oplegger, beladen met betonplaten, die was blijven steken op de spoorwegovergang.

Na de aanrijding werd het treinstel begin januari in vier delen op diepladers naar de Stadler fabrieken in Zwitserland gebracht. Ondanks het zware ongeval bleef, met name door de sterke botsneus van onze treinstellen, persoonlijk letsel voor reizigers en machinist tot een minimum beperkt.
Het treinstel was flink beschadigd en de complete neus en één rijtuig moesten vernieuwd worden.
De hele klus duurde bijna een jaar en werd met uiterste precisie uitgevoerd door de experts van Stadler. Veolia Transport Limburg is verheugd het treinstel nu weer te kunnen inzetten op de Heuvellandlijn.

Extra treinstel Maaslijn
Het dieseltreinstel van de Maaslijn, dat sindsdien werd ingezet om het materieel tekort op de Heuvellandlijn op te vangen, gaat nu weer terug naar de Maaslijn. Met de terugkeer van dit treinstel gaat één van de beide ingehuurde NS-treinen (DM90’s) terug naar NS.
Het andere ingehuurde treinstel blijft Veolia Transport Limburg, in verband met de grote reizigersaantallen op de Maaslijn, ook na 1 januari 2011 op het traject Venray – Nijmegen inzetten.