fbpx

Onrust bij personeel Arriva over CAO

09 mei 2016 10:39

tag

De Vakbond voor Machinisten en Conducteurs (VVMC) is niet te spreken over het moeizame proces rond de CAO-onderhandelingen bij Arriva. Na zes onderhandelingsrondes lijkt een nieuwe CAO die voldoet aan de eisen van de vakbond nog ver weg. Daarom roept de VVMC haar leden op om naar het hoofdkantoor van Arriva in Heerenveen te komen.

De onderhandelingen lopen al sinds november, de vorige CAO is op 1 januari verlopen. Volgens de VVMC is het bod van Arriva ook door andere vakbonden als onvoldoende bestempeld. "Voor de VVMC is de maat vol. Tijdens de ledenraadplegingen is het bod van de werkgevers massaal afgekeurd. Medewerkers willen niet met een fooi worden afgescheept maar willen nu een serieuze stap zien in de richting van de NS-CAO. De volgende onderhandelingsronde is voor de VVMC dan ook de laatste ronde om tot een acceptabel resultaat te komen," zegt de vakbond in een verklaring.

Mocht de nieuwe onderhandelingsronde opnieuw mislukken, dan zal de VVMC de actiebereidheid van het personeel gaan peilen.