fbpx

Ontspoorde trein in Bergen

Vanochtend omstreeks 5h30 stelde Infrabel een "technisch incident" (ontsporing) vast bij een lege reizigerstrein bij het buitenrijden van het station van Bergen. Het voorval zorgde voor de nodige hinder tijdens de ochtendspits. Naar de avond toe zou het treinverkeer iets vlotter moeten verlopen, maar de hinder voor de reizigers richting Bergen, Quévy en Saint-Ghislain blijft voelbaar. In november was er ook al een incident bij station Bergen. Het ging toen om een treinongeluk met één dode.

Takelwerken gestart
Om nog onbekende reden, kwamen bij het incident de wielen van de laatste van zeven rijtuigen naast de sporen terecht. De takelwerken zijn sinds vanmiddag aan de gang en zullen omstreeks 17h zijn afgerond. Daarna moet de schade aan de infrastructuur geschouwd en hersteld worden. Zo zijn er een vijftal wissels beschadigd ten gevolge van het incident.

Ook deze werkzaamheden zouden enkele uren in beslag nemen, waardoor vanaf morgenochtend het treinverkeer weer volledig normaal moet verlopen.

Avondspits verstoord
Wat het treinverkeer tijdens de huidige avondspits betreft, moeten de reizigers richting Saint-Ghislain en Quévy en in mindere mate richting Bergen met aanzienlijke vertragingen rekening houden. Tussen Bergen en Saint-Ghislain rijden de treinen op één spoor, tussen Bergen en Quévy werd een busdienst ingelegd.

Wie vanuit Brussel richting Bergen spoort, zal minder hinder ondervinden van het incident, maar we raden alle betrokken reizigers ten stelligste aan de website railtime.be te consulteren voor constante updates.

Ondertussen biedt Infrabel zijn verontschuldigingen aan bij alle betrokken klanten en zal het alles in het werk stellen om het treinverkeer zo snel mogelijk op volle kracht te laten hernemen.