fbpx

Ook maandag geen hogesnelheidstrein Fyra

02 okt 2009 17:04

De hogesnelheidstrein Fyra – welke rijdt tussen Amsterdam en Rotterdam – ligt in ieder geval ook maandag stil. Dat meldt spoorbeheerder ProRail. De mogelijkheid bestaat dat de seinen en wissels op het gewone spoor het daarnaast gelegen HSL-spoor elektromagnetisch beïnvloedt.

De Fyra hogesnelheidstrein werd donderdag stilgelegd, omdat ProRail meldingen doorkreeg die op een storing kunnen duiden. Van een storing was volgens ProRail echter geen sprake. De spoorbeheerder startte een onderzoek naar de meldingen en legde de lijn stil. Gisteren al meldde een woordvoerder van spoorbeheerder ProRail dat duidelijk was in welke richting de oplossing gezocht moest worden. Welke richting dat is, wil de woordvoerder donderdagavond nog niet bekendmaken. Vandaag wilde ProRail daarover wel meer bekend maken.

Inmiddels is een oplossing gevonden die effectief lijkt, meldt de spoorbeheerder, die komend weekeinde wordt aangelegd en getest. Pas als dit goed gaat, besluiten ProRail en NS International wanneer de treindienst weer kan worden hervat.

De Fyra hogesnelheidstrein is, als hij rijdt, twintig minuten sneller dan de normale trein. De dienstregeling van de Fyra ging na lang uitstel op 7 september van start en rijdt voorlopig één keer per uur. Tot medio december rijdt de snelle trein sowieso niet in het weekeinde.

ProRail en NS International betreuren de overlast voor de reizigers en zeggen er alles aan te doen om de normale situatie weer zo snel mogelijk te herstellen. Reizigers met een Fyra vervoersbewijs kunnen aanspraak maken op een compensatie regeling.

Foto: Op 6 september – de dag voordat reizigers met de trein meekonden – werd door Minister Eurlings en de burgemeesters van Rotterdam en Amsterdam het startschot gegeven voor de Fyra.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *