Ook Streekvervoer gaat 28 mei plat

klok 15 mei 2019 20:23

Ook werknemers in het streekvervoer doen op dinsdag 28 mei mee met de grote pensioen staking. Op de provincies Utrecht en Gelderland na, zal in de rest van het land bijna geen bus of trein meer rijden. Eerder was al bekendgemaakt dat werknemers bij de NS en het stadsvervoer in de drie grote steden 28 mei de hele dag staken.

In andere sectoren roepen de vakbonden alle werkenden op om de dag erna het werk neer te leggen, tijdens de pensioenactiedag woensdag 29 mei.

Streekvervoer Utrecht en Gelderland staakt niet

Er wordt niet gestaakt door het streekvervoer op 28 mei in Utrecht (Keolis en Qbuzz), op de Veluwe (Keolis), in de Achterhoek en Rivierenland (Arriva) en in Lelystad en omgeving (Connexxion). Op alle andere plekken in het land wordt 28 mei dus wel gestaakt.

18 maart werd ook gestaakt

Op maandag 18 maart hielden FNV, CNV en VCP al een actiedag waar 40.000 mensen aan deelnamen. Toen legden werknemers van NS en het stadsvervoer het werk voor 66 minuten neer in de ochtendspits. Althans, op papier. In praktijk legden de ov-werknemers langer het werk neer.

Brigitta Paas, bestuurder FNV Streekvervoer: “We vinden het vervelend voor reizigers, maar we doen dit ook voor hen. Voor een goed pensioen voor iedereen. Het is tijd dat het kabinet over de brug komt.”

3 eisen voor een goed pensioen

Eind vorig jaar is het overleg tussen vakbonden, kabinet en werkgevers over pensioenen vastgelopen. De bonden wisten echter geen akkoord te bereiken met de werkgevers. De vakbonden eisen dat de AOW-leeftijd bevroren wordt, en de pensioenen geïndexeerd moeten worden.

15 gedachten over “Ook Streekvervoer gaat 28 mei plat”

 1. Henk de Klerk schreef:

  En de reiziger is de dupe.

  1. Otto schreef:

   Het openbaar vervoer is langzamerhand enige sector waar de FNV nog in staat is een grootschalige staking te organiseren.

 2. Bolder schreef:

  Ik heb hier totaal geen waardering voor! De reiziger is de dupe.

 3. P.Heesakkers schreef:

  De reiziger/klant wordt weer gegijzeld. Ach ja het wapen van de vakbonden, de laatste staking was alweer vorig jaar en zo is de reiziger elk jaar opnieuw weer de pineut. De leegloop bij de vakbonden van leden was laatst ook al nieuws. Het wordt eentonig als je enkel stakingen kunt verzinnen, ten laste van de betalende klant, die weer een of meerdere vrije dagen moet verletten. Die klant zal met der tijd de trein of bus openbaar vervoer de rug toe keren. Zelf rijden wordt zo steeds populairder, en is eigenlijk al aan de gang, zie de almaar groeiende files elke dag. En de drang en vraag naar wegenuitbreidingen. Gaat goed zo met het milieu, en de gezonde buitenlucht.

  1. Frans schreef:

   Eigenlijk zouden we allemaal eens moeten gaan staken. we pikken gewoon teveel wat politiek Den Haag allemaal bedenkt (steelt van de werknemer)
   bijna 40% belasting betalen over je vakantie geld btw verhoging en de vele andere lasten verhogingen

 4. Annemiek schreef:

  Heeft iemand een idee wat Arriva gaat doen? Rivierenland staakt niet, maar wat doen Noord-Nederland en Limburg?

  1. Paul Lamote schreef:

   Limburg staat altijd vooraan als er gestaakt mag worden, daar zitten de meest extreme vakbondsfanaten. In het noorden is het moeilijk in te schatten.

 5. Dennis schreef:

  Ik haal hier even niet uit wat de Valleilijn doet, dus Connexxion/Syntus bus & trein ?.

 6. Jan schreef:

  Tja en dan vraagt met name de FNV zich af waarom steeds meer leden opzeggen!!! Wat mij betreft mag deze club zich opheffen, maar eerst even afstraffen zoals het met de PVDA is gebeurt..

  1. Simon schreef:

   Tjonge jonge, overdrijft u niet een beetje? We hebben pas nog op 1 mei de staking herdacht die tot de achturige werkdag leidde. Misschien onderhandelt u liever zelf met de overheid of met uw werkgevers? Dan voorspel ik u weinig succes in uw eentje.

   1. Jan schreef:

    @Simon, tja, de waarheid doet zeer hé?? Alsof de FNV veel voor een individu doet, als jij dit denkt wens ik jou zeer veel succes !!!

  2. Johan schreef:

   De FNV valt helaas niet af te straffen. Je kunt voor de vakbond stemmen of niet stemmen. Het resultaat is hetzelfde.

   1. Karel schreef:

    @Johan, ik denk dat Jan ermee wil zeggen dat eerst de leden spontaan weg gaan lopen en dat dan de fnv gaat stoppen met bestaan vanwege dat ze geen leden meer hebben.

   2. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

    Er dreigt ook een staking intern bij FNV

 7. E schreef:

  Er zijn ook nog mensen zonder rijbewijs zoals mijn vrouw en ik. We zijn nog meer de dupe dan al die rijke autobezitters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.