fbpx

Ook vrijdag geen Fyra Brussel

17 jan 2013 20:40

Ook vrijdag moeten reizigers het doen zonder Fyra Amsterdam – Brussel. Reizigers tussen Amsterdam en Roosendaal wordt geadviseerd via Roosendaal te reizen. Behalve de reguliere stoptreinen naar Antwerpen rijdt er vrijdag een extra pendeltrein naar Essen. Vanaf Essen rijden er intercity´s naar Brussel.

Drie Fyra-treinstellen zijn beschadigd geraakt. NS International vermoedt dat er door de weersomstandigheden iets is met het spoor waardoor de treinen beschadigd zijn geraakt. De schade aan de onderkant van de treinen zou zijn ontstaan door grote ijsbrokken.

Terugkeer Benelux
Marjon Kaper, commercieel directeur NS International: “Wij beseffen dat onze klanten hiervan de dupe zijn. Onze aandacht en prioriteiten liggen dan ook bij onze reizigers." Volgens Treinreiziger.nl zijn reizigers het meest meegebaat bij (tijdelijke) terugkeer van de Benelux. "Als dat niet via Den Haag inpasbaar is, kan de Benelux tot Rotterdam prima worden ingepast op de hogesnelheidslijn" zegt Hildebrand van Kuijeren van Treinreiziger.nl.

Reisadvies
Voorlopig keert de Benelux tot onvrede van Rover en TreinTramBus echter niet terug. Zij krijgen nu het advies om in Amsterdam de intercity naar Roosendaal te nemen, en daar over te stappen op de stoptrein naar Antwerpen. Daarnaast pendelt er een extra trein tussen Roosendaal en Essen, waar opgestapt kan worden op een trage intercity naar Brussel.

Annuleren
Reizigers mogen ook vanwege de problemen hun reis annuleren of omboeken. Mee met de Thalys mag niet. Reizigers krijgen door de problemen een vertraging van 60 tot 90 minuten.

Dinsdag en woensdag
De winterproblemen komen bovenop de al bestaande problemen van de Fyra Brussel. Dinsdag was de eerste dag met winterproblemen, de helft van de treinen werd daardoor volledig opgeheven. De overige treinen kregen gemiddeld 50 minuten vertraging. Woensdag ging niet veel beter: 40% uitval. Van de overige 11 treinen kregen 6 treinen een vertraging van meer dan drie kwartier.

Donderdag
Het leek niet erger te kunnen, maar dat bleek donderdag een vergissing. Donderdag zijn slechts drie ritten volledig uitgevoerd. De overige 17 ritten werden opgeheven. Oorzaak: drie gloednieuwe treinen zijn defect. Om meer ellende te voorkomen heeft NS International de overige treinen uit voorzorg uit de dienstregeling gehaald. 

Na vrijdag
Het is onduidelijk wanneer de Fyra Brussel precies weer kan gaan rijden. Volgens NS International zijn specialisten de precieze oorzaak aan het onderzoeken. Vannacht en morgenochtend zullen testritten met Fyra-treinen plaatsvinden om uitsluitsel te geven over de dienstverlening de dagen erna.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *