fbpx

Opnieuw even geen treinen rond Schiphol

Door een brandmelding in de Schipholtunnel is maandagmiddag opnieuw het treinverkeer kort onderbroken. Reizigers moesten rekening houden met een extra reistijd van een uur, maar het treinverkeer kon na ruim een halfuur weer worden opgestart. Rond 18:30 uur moeten alle treinen weer volgens plan rijden, meldt NS.

Maandagochtend was het ook al raak in de Schipholtunnel. Toen reden er drie kwartier geen treinen omdat een machinist rook had gezien. De brandweer kon echter geen brand vinden, waarna het treinverkeer weer werd opgestart. Naar verluidt ging dat om bouwstof. Rond Schiphol vonden dit weekeinde werkzaamheden aan het spoor plaats.

Het verkeer in de Schipholtunnel ligt vaker plat door brandmeldingen. ProRail gaat kijken of de afstelling van de rookmelders ´niet anders moet´, liet een woordvoerder maandagmiddag in Het Parool weten. Mogelijk komt er een nieuw alarmsysteem. "Het is niet goed als om de week het alarm afgaat waardoor reizigers veel last hebben", aldus ProRail.

Reizigersorganisatie Voor Beter OV gaat verder en eist dat op het treinstation van Schiphol een permanente brandwacht wordt ingericht, van waaruit brandweerlieden snel kunnen bekijken of een brand- of rookmelding wel of geen loos alarm is. Volgens de organisatie moet het streven zijn om binnen een kwartier na loos alarm weer te kunnen opstarten. 

Schiphol is een vaak geplaagd treinverkeer. Eerder dit jaar ging het vooral om wisselstoringen. Toen gaf ProRail aan dat iedere meter spoor gecontroleerd zou worden, in de hoop dat daardoor de problemen zouden afnemen.