fbpx

OV-chip mobiel start gratis in april

06 mrt 2017 15:41

Reizen met de smartphone. De bedoeling is dat dit volgende maand echt kan. Dat bevestigt de coöperatie van vervoerders achter de ov-chipkaart.

De vervoerders benadrukken dat april weliswaar de intentie is, maar dat het nog niet vast staat of dit gaat lukken. In- en uitchecken met je mobiel zal op termijn waarschijnlijk niet gratis worden. “We denken nog na over de precieze prijsstelling” zegt secretaris Bas van Weele van de coöperatie. Hij vervolgt: “Omdat OV-chip mobiel nog in ontwikkeling is en het product niet af is, zullen we gratis beginnen”.

OV-chip mobiel start alleen voor reizen voltarief. Op termijn is het de bedoeling dat ook allerlei abonnementen en kortingsproducten gaan werken via de smartphone. Een andere beperking is dat alleen KPN en VodafoneZiggo meedoen en reizigers de juiste telefoon én simkaart moeten hebben om mee te kunnen doen.

 

0 0 stemmen
Artikel waardering
6 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rian van der Borgt
7 jaren geleden

Voor reizigers uit het buitenland is dit dus alweer geen oplossing.

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
7 jaren geleden
Antwoord aan  Rian van der Borgt

Nee, de ogen zijn wat dat betreft meer gericht op de bankpas.

Rian van der Borgt
7 jaren geleden

Als daarvoor dan reizigers met een buitenlands adres voor worden toegelaten. TLS is daar immers nogal bang voor. Automatische incasso voor automatisch opladen lukte me alleen na aandringen, een klacht bij DNB en dan nog alleen “op proef” :/

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
7 jaren geleden
Antwoord aan  Rian van der Borgt

Ze noemen zelf Londen als voorbeeld, waar nu ook Nederlandse bankpassen worden geaccepteerd. (En dat noemen ze zelf ook nadrukkelijk). Maar TLS/OV-Chipkaart blinkt inderdaad niet uit in gebruiker centraal zetten. Maar beetje bij beetje, wordt het wel iets beter, tempo zou veel sneller mogen.

Dominic Schijf
7 jaren geleden

Blijft toch apart hoe we hier achter lopen en alles opnieuw willen uitvinden; toen ik 11 jaar geleden in Japan was kon je daar al lang en breed inchecken bij de metro en trein dmv je mobiele telefoon. En waarom zou deze service op termijn geld moeten kosten voor de gebruiker trouwens?!?

Peter4321
7 jaren geleden
Antwoord aan  Dominic Schijf

Omdat het verdienmodel voor de vervoerders (7,50 per nieuwe chipkaart) anders wegvalt.. en ookal heb je dan die kosten ook niet meer, je moet wel ergens aan blijven verdienen toch?