fbpx

OV-concessie Zeeland nog steeds niet definitief gegund

22 jul 2014 10:41

Provincie Zeeland, die het openbaar vervoer de komende periode wil gunnen aan Connexxion, heeft daarover nog steeds geen definitief besluit genomen. Syntus is het niet eens met het voorgenomen besluit, maar kan pas bezwaar maken als de provincie een definitief besluit heeft genomen. De nieuwe concessie moet per 14 december ingaan.

Op 23 april werd bekend dat de provincie het openbaar vervoer aan Connexxion wil gunnen. Syntus, die zich ook had ingeschreven voor de concessie is het daar niet mee eens en stapte naar College van Beroep voor het bedrijfsleven.

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven oordeelt dat Syntus moet wachten met haar bezwaarprocedure, omdat er sprake is van een voorgenomen besluit en nog geen sprake is van een definitieve gunning. "Syntus verzet zich immers alleen tegen een definitieve concessieverlening aan Connexxion en dat besluit moet nog door verweerder (provincie Zeeland, red.) worden genomen", staat in de uitspraak te lezen.

Een woordvoerder van Syntus geeft aan de bezwaarprocedure voort te zetten als de provincie Zeeland het openbaar vervoer definitief gunt aan Connexxion. Wanneer dat gaat gebeuren is onduidelijk. Gezien het korte tijdsbestek richting 14 december mag verwacht worden dat de provincie spoedig een definitief besluit neemt.