fbpx

Per 6 september kleine wijzigingen in spoorboekje

02 sep 2010 10:59

Per 6 september zullen er een aantal kleine wijzigingen in het spoorboekje worden doorgevoerd. Frequenties blijven hetzelfde, alleen enkele vertrektijden worden aangepast. Met name in Limburg zijn er de nodige wijzigingen. 

De belangrijkste wijzigingen op een rij: 

  • De stoptrein van Roermond naar Maastricht Randwyck vertrekt 5 tot 6 minuten*.
  • De stoptrein van Sittard naar Heerlen vertrekt 2 minuten eerder*. Van Heerlen naar Sittard stopt op zondag de eerste intercity niet meer op de tussengelegen stations. In plaats daarvan rijdt er een extra stoptrein.
  • De Intercity’s naar Maastricht vertrekken negen minuten eerder uit Weert, Roermond en Sittard. Het deel naar Heerlen vertrekt uit Sittard zes minuten eerder*.  
  • De stoptreinen van Enschede naar Nijverdal gaat 1 tot 2 minuten eerder vertrekken. 
  • Tussen Amsterdam en Eindhoven en visa versa komen er tijdelijk extra intercity´s te rijden. Tussen Utrecht en Geldermalsen komen er extra stoptreinen. Tijden kunnen afwijken van normaal. Dit vanwege de proef spoorboekloos rijden.

Behalve andere vertrektijden, wijzigt op sommige trajecten het materieel. Het nieuwe SLT-materieel komt te rijden in de Sprinterdiensten tussen Rhenen en Breukelen, Breukelen en Utrecht, Uitgeest en Amsterdam en Rotterdam – Gouda – Abcoude – Amsterdam Centraal – Uitgeest.

* De gewijzigde tijden zijn in vergelijking met de tijden die sinds 12 juni tijdelijk werden doorgevoerd. In vergelijking met het gedrukte spoorboekje veranderd er weinig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *