fbpx

Pilot met watertappunten op stations Amersfoort en Almere

27 jun 2013 10:56

In samenwerking met Join the Pipe en waterbedrijf Vitens plaatsen ProRail en NS op station Almere en later ook op station Amersfoort een tappunt voor (gratis) drinkwater. NS en ProRail nemen deel aan het project Join the Pipe. Met elk watertappunt wordt schoon drinkwater in een ontwikkelingsland gefinancierd.

Het gaat om een pilot waarin op de twee locaties het komende halfjaar onderzocht wordt of de watertappunten gewaardeerd worden door reizigers. Ook wordt nagegaan of ze goed en schoon kunnen functioneren, zonder dat het bijvoorbeeld leidt tot onveilige situaties, hoge (onderhouds)kosten en dergelijke.

Join the Pipe watertappunten
Meer dan een miljard mensen hebben geen toegang tot schoon drinkwater. Het project Join the Pipe plaatst tappunten voor vers drinkwater. Met elk tappunt wordt een water- en sanitatieproject in een ontwikkelingsland gefinancierd.

Stations
Er zijn al bijna 250 tappunten en projecten gerealiseerd. Tientallen instellingen en bedrijven doen mee, bijvoorbeeld waterleidingbedrijven en restaurants. Met de pilot verkent NS dus samen met ProRail of de punten ook op stations zouden kunnen komen.