fbpx

Politie legt treinverkeer Schiphol stil

De politie heeft zaterdagmiddag rond kwart over vier het treinverkeer van en naar Schiphol stilgelegd. Dit vanwege een verwarde man in de spoortunnel. Eerder op de dag had de brandweer het treinverkeer van en naar Zutphen stilgelegd. Het treinerkeer naar Zutphen lag grofweg stil van 8 tot 10 uur ´s ochtends stil.

De politie heeft het treiverkeer van en naar Schiphol stilgelegd vanwege een verwarde man die door de spoortunnel loopt. In de Schipholtunnel loopt een man over het spoor. De politie probeert hem met de marechaussee eruit te krijgen, maar tot nog toe zonder succes.

Op het moment van schrijven (18:55u) is het nog onbekend wanneer het treinverkeer weer hervat gaat worden. Doorgaande treinen Amsterdam – Leiden worden omgeleid via Haarlem. Los vanwege de beperkingen door de verwarde man, rijden er ook minder treinen rond Schiphol door het winterweer.

Eerder op de dag was het spoorknooppunt Zutphen stil gevallen. Dat was niet op last van de politie, maar op last van de brandweer. Een lege passagierstrein zou een deel van de bovenleiding op het spooremplacement los hebben getrokken. Daardoor belandde de stroomkabel op de locomotief, met als gevolg een grote steekvlam. De stroom werd onmiddellijk uitgeschakeld, waardoor het treinverkeer rond Zutphen stil kwam te liggen. Na controle van de brandweer werd het treinverkeer weer hervat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *