fbpx

Politie onderzoekt treinongeluk Mannheim

02 aug 2014 10:16

De politie in Duitsland doet onderzoek naar het treinongeluk van vrijdag in de stad Mannheim. Daar botste op circa 200 meter van het centraal station van de stad een goederentrein op een internationale reizigerstrein (EuroCity 216). 35 mensen raakten gewond, van wie vier ernstig.

De politie heeft luchtfoto´s gemaakt voor het onderzoek, liet een woordvoerder zaterdag weten. De goederentrein reed bij een wissel op lage snelheid op de reizigerstrein in. Daarbij kantelden twee rijtuigen van de EuroCity. In die rijtuigen zaten 110 reizigers.

De goederentrein van ERS Railways was onderweg Duisburg naar Sopron (Hongarije). De goederentrein vervoerde ook chemicaliën. Die wagons zijn volgens de politie niet beschadigd, omdat beide treinen met een lage snelheid reden. De oorzaak van het ongeluk is nog onduidelijk.

Volgens de Duitse website Focus waren de twee gekantelde rijtuigen eerder ontruimd vanwege problemen met de airconditioning. Het is echter niet duidelijk of dat verband heeft met het ongeval. De politie liet vrijdag al weten dat mogelijk een verkeerd afgestelde wissel de oorzaak was. Ook is het mogelijk dat een van de treinen een rood sein heeft gepasseerd.

Drie van de tien sporen op het station Mannheim zijn zaterdag nog afgesloten. Dat leidt vooralsnog niet tot grote problemen, liet een woordvoerder van de Deutsche Bahn weten. Mannheim ligt op een belangrijk traject van langeafstandstreinen. Zo rijden de treinen van Keulen en Frankfurt naar Zwitserland via Mannheim. Ook ICE´s vanuit Frankfurt naar München rijden via die stad.

Een deel van de reizigers in de gekantelde rijtuigen heeft vrijdag niet hun bagage kunnen meenemen. Als het politieonderzoek op de locatie is afgerond, zal de bagage worden vrijgegeven.

(c) ANP / Treinreiziger.nl. Foto:  Sven Tek via Twitter (@sven_tek).