fbpx

ProRail: excuses voor treinhinder Achterhoek

"Buitengewoon vervelend en uiterst frustrerend.´´ Met die woorden maakt spoorbeheerder ProRail excuses voor de spoorhinder tussen Arnhem en Winterswijk. Voor de derde dag achter elkaar vielen er woensdagmorgen op dat traject treinen uit door een storing. ProRail heeft specialisten naar de Achterhoek gestuurd om uit te zoeken wat er aan de hand is.

De spoorlijn in de Achterhoek wordt al jaren geplaagd door veel storingen. In 2015 telde Rijdendetreinen.nl tot nu toe 62 storingen op het traject, dat is meer dan geheel vorig jaar (61). Daarmee is de spoorlijn nu weer terug in de top 10 geplaagde spoorlijnen die de website bijhoudt

ProRail heeft de spoorverbindingen in de Achterhoek in de laatste twee weken van augustus ingrijpend onder handen genomen. Sinds het karwei klaar is, zijn er weer heel veel storingen en staan treinen geregeld helemaal stil. ProRail heeft dubbel pech, omdat zondagavond de bliksem insloeg op de spoorlijn Zutphen-Winterswijk. Dat heeft grote schade veroorzaakt.

Op de sporen naar Emmerich rond Zevenaar is maandag ERTMS ingevoerd. Volgens Alstom is het systeem succesvol in dienst gesteld. Het lijkt dus aannemelijk dat de problemen in de Achterhoek daar los van staan, maar spoorbeheerder ProRail kon dat woensdag niet bevestigen. Door ERTMS moet het spoor in elk geval in de toekomst meer treinen kunnen verwerken. Stoomtreinen zijn met de invoering van ERTMS op het traject verleden tijd, tenzij ook de stoomtreinen worden uitgerust met ERTMS-apparatuur.

(c) ANP / Treinreiziger.nl