fbpx

ProRail legt laatste hand aan fly-over Den Bosch

ProRail verricht komend weekend de laatste werkzaamheden aan de nieuwe fly-over in Den Bosch. Maandagochtend wordt het spoorviaduct in gebruik gesteld en gaan de eerste treinen er overheen. De fly-over laat treinen vanuit Nijmegen en de treinen van en naar Utrecht ongelijkvloers kruisen.

De fly-over is een belangrijke verbetering voor de doorstroming, veiligheid en betrouwbaarheid van het treinverkeer rondom Den Bosch. Vanwege de laatste werkzaamheden is de treindienst komend weekend rond Den Bosch aangepast.

Sporen in Den Bosch
De bouw van de nieuwe fly-over heeft circa anderhalf jaar geduurd en is in opdracht van ProRail uitgevoerd door Heijmans en Strukton. Komend weekend wordt het nieuwe viaduct van beide zijde aangesloten op het bestaande spoor. Ook wordt na een testperiode de nieuwe beveiliging van het emplacement in werking gesteld. Het werk is onderdeel van het grote project Sporen in Den Bosch. Dit zorgt ervoor dat de sporen en het station in 2014 klaar zijn voor meer treinen en meer reizigers.

Gevolgen treinverkeer Den Bosch – Nijmegen 
In verband met de werkzaamheden is er vanaf vrijdag 12 april 17.25 uur tot en met zondag 14 april 13.00 uur geen treinverkeer mogelijk tussen ’s-Hertogenbosch en Nijmegen. NS zet bussen in. Deze bussen vertrekken vanaf de achterzijde van het station.

Gevolgen treinverkeer vanaf zondagmiddag
Vanaf zondagmiddag 13:00 uur tot maandagochtend 15 april 05.25 uur is Den Bosch vanuit alle richtingen onbereikbaar per trein. NS zet ook hier bussen in. Aan de voorzijde van het station vertrekken bussen richting Geldermalsen en Boxtel. Aan de achterzijde van het station vertrekken bussen richting Nijmegen en Tilburg.