fbpx
Spoorlopers in Roemenië

ProRail: selfies op het spoor levensgevaarlijk

09 mei 2017 9:29

Een selfie maken terwijl je op het spoor staat is levensgevaarlijk en mensen moeten dat vooral niet doen. “Mensen wagen nog steeds hun leven voor een leuk kiekje,” zegt spoorbeheerder ProRail. 

Het bedrijf doet een dringende oproep aan mensen dergelijke capriolen niet uit te halen. “Treinen rijden veelal op hoge snelheid. Zo hoog, dat je ze niet aan ziet komen met alle gevolgen van dien,” waarschuwt ProRail. Ook bij enkel spoor en als de trein net voorbij is, is een foto maken op het spoor levensgevaarlijk, stelt de spoorbeheerder. “Het lijkt een perfect moment om even snel op het spoor te poseren voor een mooie foto. Schijn bedriegt, want er kan op elk moment een trein aankomen,” aldus ProRail.

Wanneer de Meldkamer Spoor van ProRail doorkrijgt dat mensen zich illegaal op het spoor bevinden, krijgen alle machinisten op het betreffende traject het signaal om stapvoets verder te rijden. Daarnaast schakelt de Meldkamer Spoor direct de politie in om deze mensen van het spoor te halen. Zij ontvangen dan ook een forse boete.

Ook krijgt ProRail regelmatig meldingen dat er treinspotters staan te fotograferen op plekken waar dit niet mag. “Ook dit is levensgevaarlijk en levert net zo goed flinke vertraging op voor de reizigers in de trein. Blijf daarom achter de hekken.”

1 gedachte aan “ProRail: selfies op het spoor levensgevaarlijk”

  1. Peter Roskott schreef:

    Wat een stelletje achterlijke debielen zijn dat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *