fbpx

ProRail waarschuwt met nieuw verkeersbord op gevaren overwegen

02 sep 2010 12:20

ProRail heeft een nieuw landelijk verkeersbord ontwikkeld speciaal voor overwegen. Het gaat om een waarschuwingsbord met de slogan ‘Wil je blijven leven, wacht dan even’. Het eerste bord is vandaag geplaatst door Cees de Vries, regiodirecteur ProRail Randstad Noord bij een overweg in Amersfoort. ProRail stelt het nieuwe bord ook ter beschikking aan andere gemeenten.

De slogan ‘Wil je blijven leven, wacht dan even’, is vorig jaar bedacht door scholieren in een ontwerpwedstrijd voor een nieuw verkeersbord. ProRail wil met de waarschuwingsborden verkeersdeelnemers extra op het hart drukken dat het levensgevaarlijk is een overweg over te steken wanneer het licht op rood staat, de bellen rinkelen of als de spoorbomen gesloten zijn.

Onderwijs
Voor het basis- en voortgezet onderwijs heeft ProRail lespakketten ontwikkeld en geeft de spoorbeheerder gastlessen op scholen. Elk jaar weer vinden er ongelukken plaats op overwegen, regelmatig met fatale afloop. Vorig jaar waren er op overwegen in Nederland 13 slachtoffers als gevolg van een aanrijding met een trein.