fbpx

ProRail wil betrokken blijven bij reisinformatie

28 dec 2010 21:21

(Novum) – Prorail wil blijven samenwerken met de NS op het gebied van reizigersinformatie. Dat meldt de spoorbeheerder dinsdag in reactie op uitlatingen van NS-topman Bert Meerstadt.

Meerstadt gaf eerder aan dat de NS de omroepberichten en overige informatievoorziening zelf wil gaan verzorgen. Momenteel doet de NS dat nog samen met Prorail. Beide bedrijven hebben volgens de topman echter te weinig oog gehad voor de informatievoorziening aan reizigers. "Een van de problemen is dat de NS en Prorail allebei verantwoordelijk zijn voor de informatievoorziening. Dat moet veranderen, want nu lopen er veel lijntjes heen en weer", zei de Meerstad in het Financieel Dagblad.

De NS en Prorail kregen de laatste weken veel kritiek te verduren nadat het treinverkeer door het winterweer in de soep liep. Onder meer de informatie aan reizigers liet te wensen over, waarvoor Meerstad eerder al excuses aanbood.

De uitlatingen van Meerstadt verrassen Prorail. De spoorbeheerder stelt juist bezig te zijn de informatie aan de reizigers te verbeteren en geeft de voorkeur aan samenwerking met de NS. Het bedrijf geeft hierbij aan dat naast de NS nog bijna dertig partijen over het spoor rijden, zoals Connexxion, Arriva en Veolia en bedrijven die goederen over het spoor transporteren, en zegt daar beter zicht op te hebben.