Qbuzz adviseert: geen CoronaMelder tijdens werk

OV-bedrijf Qbuzz adviseert buschauffeurs om de vorige week gelanceerde app CornaMelder tijdens het werk uit te schakelen. Dat schrijft het bedrijf in een intern bericht aan buschauffeurs, waar onder andere RTV Noord inzage in heeft gehad.

Niet automatisch ziek melden

“Tijdens jouw werkzaamheden ben je afgeschermd van andere mensen door de maatregelen die al zijn genomen (achter instappen, afscherming van voorste stoelen, afgesloten cabine, mondkapje verplicht voor de reizigers etc.). Bluetooth herkent deze afscherming niet. Je kunt er daarom voor kiezen om zolang je aan het werk bent de bluetooth van jouw device uit te zetten”, aldus Qbuzz in de interne mailing.

Wie wel de bluetooth aan laat, moet zich niet automatisch ziekmelden bij een melding. “Zonder klachten kun je gewoon werken in de afgeschermde omgeving die Qbuzz biedt.” De vervoerder benadrukt dat chauffeurs uiteindelijk zelf bepalen of ze de app CornaMelder gebruiken.

Interne mailing Qbuzz

This post was last modified on 25 oktober 2020 07:47

Bekijk reacties

  • Advies lijkt me duidelijk en terrecht. Wel is het zo dat de Coronamelder zich meld als je 10 a 15 minuten met een in 1,5m heb gestaan/gezeten of beter gezegd bluetooth contact kan maken met een andere telefoon.

    Over de valse meldingen die de app door dit soort situaties kan genereren is iets waar zeker aandacht voor moet zijn. Een ander aspect is dat je naast iemand zit, die latent Corona heeft en nog een Nokia 3310 (app werkt hier niet op) op zak heeft of dat mensen om welke redenen geen app op hun telefoon hebben staan.

  • Met de toon die Qbuzz aanslaat zou je denken dat ze alleen 12-minners in dienst hebben. Volstrekt respectloos.

    • Blijkbaar is dat in het OV noodzakelijk. Kijk maar naar NS. Op de stations klinkt al weken om de vijf minuten het dringende advies om mondkapjes te dragen op perrons. Toch vertikten de gastheren/-dames van NS dat massaal. Op het station waar ik meestal vertrek (Groningen HS) werden de mensen van Arriva, die wel mondkapjes droegen, gewoon uitgelachen door de NS'ers. Pas nadat al het personeel met standplaats Groningen telefonisch was benaderd door de teamleiders, droeg het NS-personeel vrijdagochtend ineens toch de mondkapjes. Je bent toch werkelijk te dom om te poepen als je dat al niet begrepen had na al die dringende oproepen. Houd het maar op niveautje Jeugdjournaal, want dat niveau ontstijgt er geen eentje.

Share

Recent Posts

NS past HSL-dienstregeling toch aan, vanaf maandag minder treinen

Vanaf maandag rijdt NS met één trein per uur minder over de HSL tussen Breda…

2 dagen terug

NS kampt met grote storing in systemen reisinformatie

Update 21:00 uur: de storing is verholpen. De NS kampt met een grote technische storing…

4 dagen terug

AD: ICNG blijkt ‘hoofdpijntrein’, slechts acht rijdende treinen

De instroom van de ICNG wordt geplaagd door tegenslag, met anno 2024 slechts zestien geleverde…

4 dagen terug

Voortaan online code nodig voor samenreiskorting NS

Om verwarring tegen te gaan, is een online code voortaan verplicht voor mensen die gebruik…

4 dagen terug

FNV niet akkoord met nieuwe cao NS, dreigen nieuwe stakingen?

Vakbond FNV wil opnieuw in gesprek met NS over de voorgestelde cao voor de medewerkers…

1 week terug

Meer fysiek en verbaal geweld tegen NS-medewerkers

NS-medewerkers werden in 2023 vaker slachtoffer van ernstige fysieke en verbale incidenten dan in 2022,…

1 week terug