fbpx

Qbuzz wint ook nieuwe aanbesteding OV Utrecht

08 okt 2012 20:29

Qbuzz heeft de aanbesteding voor het openbaar vervoer in de stadsregio Utrecht opnieuw gewonnen. Het vervoerbedrijf gaat vanaf eind volgend jaar tien jaar lang al het vervoer per bus en tram verzorgen. Dat meldt het regiobestuur maandag.

Het is het derde jaar op rij dat Qbuzz wordt aangewezen. Zowel in 2010 als in 2011 werd de inschrijving echter ongeldig verklaard. Dat gebeurde vorig jaar na succesvol bezwaar van Connexxion, het bedrijf dat momenteel het vervoer in Utrecht verzorgt.

Qbuzz biedt volgens het regiobestuur nog altijd de beste prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast geeft het bedrijf veel aandacht aan schoon en zuinig rijden.

De bussen en trams van Qbuzz gaan vanaf december 2013 rijden. Connexxion kan nog wel bezwaar maken. Dat moet wel binnen zes weken gebeuren.

Qbuzz verzorgt al het stad- en streekvervoer in de provincies Groningen, het zuidoosten van Friesland en aantal lijnen rondom Rotterdam. Het door voormalige Connexxion-medewerkers opgerichte bedrijf is voor 49 procent eigendom van NS.

(c) Novum