fbpx

Rail Away in april met nieuwe afleveringen

28 mrt 2012 14:54

Voor treinliefhebbers is er goed nieuws: er komen in april vier nieuwe afleveringen van het programma Rail Away van de Evangelische Omroep. De nieuwe afleveringen tonen de Bernina Express in Zwitserland (5 en 12 april), Slowakije (19 april) en Taiwan (26 april).

In 1995 begon Rail Away begon met een documentaire "een Hollands spoor in Zwitserland". In die aflevering werd stilgestaan bij de Nederlander Willem-Jan Holsboer die de Zwitserse smalspoorweg Landquart–Davos AG (afgekort LD) oprichtte.

De serie bleek een succes. Met de vier nieuwe afleveringen zijn er in totaal 162 afleveringen gemaakt. Ook zijn er enkele afleveringen verkocht aan buitenlandse TV-zenders. Sinds 2009 wordt het programma in HD-kwaliteit gemaakt. Nieuw in 2012 is dat de afleveringen ook met Dolby-surround geluid worden uitgezonden. Nog een ander leuk detail: voor iedere aflevering wordt er speciale muziek gecomponeerd.

Rail Away maakte niet eerder opnames in Slowakije en Taiwan. De projectleider van de serie noemt vooral de aflevering van 26 april over Taiwan heel bijzonder. Wie de nieuwe beelden wil zien, moet op de genoemde dagen om 19:55 zijn TV afstemmen op Nederland 2. Aanstaande donderdag is het programma ook te zien, met een herhaling van een eerdere aflevering.

Foto: De Bernina Express. Op 5 en 12 april zendt Rail Away beelden uit over deze wereldberoemde trein. Wie niet kan wachten tot 5 en 12 april, kan de spoorlijn al bekijken op Google Streetview. Foto: Mart Hopman.