fbpx

Reizigers met een functiebeperking reizen gratis bij Arriva

07 dec 2009 14:04

Reizigers met een functiebeperking die zelfstandig kunnen reizen, mogen sinds kort gratis mee met de treinen van Arriva in Nederland. Voorwaarde is dat men in het bezit is van een geldige OV-Begeleiderskaart.

Met ingang van 3 december zijn de regels die gelden voor het reizen met een functiebeperking door Arriva Trein aangepast. In de praktijk blijkt dat mensen met een functiebeperking goed is staat zijn om zelfstandig gebruik te maken van de toegankelijke treinen, maar niet in staat zijn om een vervoerbewijs aan te schaffen.

Arriva laat daarom reizigers met een OV-Begeleiderskaart die zelfstandig gebruik kunnen maken van de trein, maar niet zelfstandig een treinkaart kan kopen, kosteloos reizen. Het gratis reizen geldt alleen wanneer er geen begeleiding meereist. De andere voorwaarde is dat bij controle op verzoek van de steward een OV-Begeleiderskaart getoond kan worden.

Reizen met begeleiding
Reist een begeleider mee op de OV-Begeleiderskaart, dan moet de reiziger met functiebeperking wel in het bezit zijn van een geldig vervoerbewijs.

0 0 stemmen
Artikel waardering
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Douwe
6 jaren geleden

Ik wilde graag vragen of dit ook voor 2018 geld??

Bij voorbaat dank

M
5 jaren geleden

Hoi ik vroeg me af of dat nog steeds
Voor 2019 geldt die regel
Met vriendelijke groet m