fbpx

Rijdend treinrestaurant in augustus van start

22 jul 2015 11:23

Vanaf 21 augustus rijdt er vanuit Amsterdam iedere zaterdagavond wel een hele bijzondere trein: een restauranttrein. De trein bestaat uit twee omgebouwde Trans Europ Express (TEE) rijtuigen van de voormalige ‘‘Rheingold’’-treindienst. 

De trein gaat rijden onder de naam Het Panorama Rail Restaurant. De trein vertrekt omstreeks 18:15 uur uit Amsterdam Centraal en rijdt vervolgens via Haarlem, Den Haag, Rotterdam en Breukelen weer terug naar Amsterdam, waar het diner om 21:00 uur eindigt. Rond Sail zijn er enkele extra ritten gepland (op vrijdag en zondag).

Een diner in de trein is beschikbaar vanaf 125 euro per persoon. In totaal kunnen maximaal 78 personen mee. De trein bestaat uit twee rijtuigen: een omgebouwd panoramarijtuig, en een 1e klas rijtuig (eveneens omgebouwd). In beide rijtuigen is een keuken aanwezig. Wie wil genieten van het panorama uitzicht betaalt nog eens 50 euro extra. De rijtuigen werden oorspronkelijk ingezet op de TEE Rheingold, die in 1957 tussen Hoek van Holland en Milaan / Genéve werd geïntroduceerd.

Het menu in de Het Panorama Rail Restaurant is samengesteld door Edwin Soumang, chef van het met een Michelinster bekroonde Nederlandse Restaurant One. Het menu wijzigt ieder kwartaal en wordt samengesteld passend bij de tijd van het jaar. Reserveren voor het diner is verplicht, bij de dinerprijs is een ticket voor de trein inbegrepen.