fbpx

Rioolbuis gelanceerd na botsing tractor en trein

28 apr 2011 23:07

Een grote rioolbuis die op een aanhangwagen van een tractor lag, is donderdagmiddag ter hoogte van het Friese dorp Goutum bij een botsing met een trein gelanceerd. Bij het ongeval raakte een treinpassagier lichtgewond. De rioolbuis is tegen bomen bij een woning terechtgekomen, meldt een politiewoordvoerder.

De rioolbuis was hiervoor over een bak gevlogen waarin met paarden kan worden getraind. Twee kinderen, die even daarvoor nog in de bak bezig waren, waren net weg toen het ongeluk plaatsvond. "Zij hebben geluk gehad. Als ze er nog waren geweest, waren ze geraakt door de buis."

Dieplader
Het ongeval vond omstreeks 16.00 uur plaats op een spoorwegovergang. Volgens de woordvoerder zag de bestuurder van de tractor toen hij over de spoorwegovergang reed de trein naderen en gaf gas. De dieplader achter de trekker bleef echter steken, waarop de botsing plaatsvond.

Lichtgewond
Een deur van de trein raakte beschadigd. De passagier die door de klap lichtgewond raakte, is naar een ziekenhuis gebracht. In de trein zaten op het moment van het ongeval volgens de politiewoordvoerder tientallen mensen. "Het was spitsuur, dus de trein zat redelijk vol."

Vertraging
De deur is volgens een woordvoerder van de NS behoorlijk beschadigd. De passagiers worden uit de trein gehaald en zijn met bussen verder vervoerd. De spoorwegovergang is door het ongeval geruime tijd gestremd geweest. Volgens ProRail is het treinverkeer tot in de loop van de avond hinder ondervonden van het ongeluk.

(Novum)