fbpx

Risico op staking HTM door foute werkroosters

10 jan 2013 17:24

Sinds de nieuwe dienstregeling klagen trambestuurders van HTM over te lange diensten en te weinig pauze. Nu de directie niet adequaat reageert, wordt er gedreigd met acties.

Voor de nieuwe tramdienstregeling, die in Den Haag op 6 januari is ingegaan, kloppen de werkroosters voor de bestuurders volgens hen niet. Pauzes zouden niet goed verwerkt en daardoor gemist worden.

Eerdere klachten
Het is niet de eerste keer dat er geklaagd wordt over de hoge werkdruk bij HTM. Eerder vorig jaar werd er door bus- en trambestuurders al over geklaagd. De ondernemingsraad van het bedrijf heeft toen aangegeven dat het ziekteverzuim enorm hoog is.

14 februari
Met de nieuwe situatie sinds 6 januari heeft de OR zelfs gedreigd met een rechtszaak tegen het nieuwe rooster. Er is een ultimatum gesteld voor HTM. Het bedrijf moet uiterlijk 14 februari met nieuw voorstel komen, om acties te voorkomen.

Zondag
In de andere huidige kwestie, waarin er fouten in de werkroosters staan, wordt er voor zondag gedreigd met acties. Trampersoneel heeft aangegeven dat, indien er niet vóór de middernacht van vrijdag op zaterdag aanpassingen zijn gedaan aan de roosters, er zondag geen tramverkeer zal zijn.

Treinreiziger.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *