fbpx

Rotterdamse metro blijft rond Kralingse Zoom voorlopig gestremd

Op last van de politie en de gemeente Rotterdam is er op dinsdag 22 januari geen metroverkeer rond Kralingse Zoom. Deze situatie blijft in elk geval van kracht tot na de ochtendspits van woensdag 23 januari. Dit in verband met mogelijke risico’s van vallend beton van de parkeergarage bij de metrohalte. 

Het metroverkeer kwam maandag stil te liggen toen er bij station Kralingse Zoom betonbrokken op het spoor vielen. Hoe dat kon gebeuren, is nog niet duidelijk. Door de beperkingen rijden er in Rotterdam geen metro´s tussen metrostation Capelsebrug en Voorschoterlaan. Deze stations zijn gelegen aan de Calandlijn, die bediend wordt door de metrolijnen A, B en C. Metrolijn C is vanwege de beperkingen ingekort tot Blaak – De Akkers.

Alternatief vervoer
Deze verstoring van het metroverkeer leidt tot grote vertragingen. Daarom adviseert RET haar reizigers om te kiezen voor alternatief vervoer.
RET zet zelf ook alternatief vervoer in, al is het voor het bedrijf moeilijk om de grote reizigersaantallen van de metro nu allemaal goed te vervoeren met pendelbussen. "Vandaar het advies zo min mogelijk gebruik te maken van de metro" zegt een woordvoerder.

Pendelbussen
De pendelbussen worden ingezet op metrostations Voorschoterlaan, Kralingse Zoom en Capelsebrug. Ook tussen Kralingse Zoom, Rivium en Capelsebrug worden pendelbussen ingezet. Er rijdt een pendelmetro tussen metrostation Binnenhof en Graskruid. Dit houdt in dat reizigers rekening moet houden met een extra overstap op metrostation Graskruid. Dit is in beide richtingen.

Trein
Reizigers uit de omgeving Zevenkamp en Ommoord kunnen tussen Rotterdam Centraal en station Alexander gratis reizen met de trein.

Foto: Archief