fbpx
Foto: D. van Putten

Rover niet tevreden met compensatieregeling NS

06 jan 2011 12:22

(Novum) – Reizigersorganisatie Rover neemt geen genoegen met de compensatieregeling voor treinreizigers die de NS woensdag presenteerde. Vaste klanten met een OV-jaarkaart of jaartrajectabonnement mogen van de NS de rest van de maand eersteklas reizen. Mensen die al eersteklas reizen krijgen een hapje en een drankje aangeboden.

Volgens Rover zijn de maatregelen, die alleen buiten de spits gelden, geen echte compensatie voor de haperende dienstregeling van de afgelopen tijd. Het gaat volgens de organisatie slechts om goede maatregelen om buiten de spits reizen te stimuleren.

"NS lijkt nog niet te begrijpen dat de meeste reizigers niet voor hun lol in de spits reizen, zeker momenteel niet", stelt Rover. "Het zou de NS sieren om hun vaste klanten daadwerkelijk te compenseren voor de slechte diensten die de afgelopen weken geleverd zijn."

Rover denkt zelf aan een regeling waarbij reizigers met een abonnement voor de eersteklas, het verschil in prijs met een tweedeklasabonnement vergoed krijgen. Voor mensen met een tweedeklasabonnement is een upgrade naar de eersteklas een idee. Rover wil dat de compensatie pas ingaat in februari. In januari zijn de problemen nog niet voorbij.

Foto: D. van Putten