fbpx

Rover start petitie om nachttrein naar Kopenhagen en Praag te redden

Rover lanceert een petitie voor behoud van de nachttrein van Amsterdam naar Kopenhagen, Praag en Warschau. De Deutsche Bahn wil per december stoppen met de nachttrein. Rover vreest dat met het wegvallen van de nachttrein meer reizigers zullen kiezen voor het vliegtuig. De petitie is te tekenen via reddenachtrein.petities.nl.

Vanaf december gaat de nachttrein CityNightLine naar Praag en Warschau vertrekken vanuit Duitsland. Kopenhagen wordt helemaal niet meer per nachttrein bereikbaar. "Reizigers vanuit Amsterdam die niet een groot gedeelte van hun (werk)dag in de trein willen spenderen, zijn dan aangewezen op het vliegtuig", stelt Rover.

Een paar jaar geleden verdwenen al de nachttrein naar Wenen en Milaan. "Anno 2014 zijn goede verbindingen tussen Europese hoofdsteden een noodzaak. De comfortabele nachttrein is daarbij een prima alternatief voor milieubelastende vliegreizen, doordat er geen kostbare tijd overdag verloren gaat. Rover heeft dan ook met verbazing kennisgenomen van het plan de nachttrein vanuit Amsterdam op te heffen", reageert de vereniging.

Voor zover bekend blijven de nachttreinen naar München en Zürich wel bestaan. Rover roept reizigers op te tekenen voor behoud van de trein via reddenachttrein.petities.nl. De handtekeningen zullen worden aangeboden aan de Deutsche Bahn en tevens aan NS, die wordt gevraagd het blijven rijden van de trein mede mogelijk te maken.