fbpx

Ruim 70 treinen opgeheven door treinstoring Amersfoort

03 aug 2013 23:26

Minimaal 70 treinen zijn vrijdagavond rond Amersfoort opgeheven als gevolg van een seinstoring. Een twintigtal andere treinen reed met vertraging. De storing ontstond omstreeks 19:00 uur. Omstreeks 22:00 uur was de storing weer verholpen.

In eerste instantie werkten drie seinen niet. Daarom werd er een printplaat vervangen, maar die veroorzaakte kortsluiting. Daardoor kwamen er meerdere seinen uit te liggen. Vervolgens werd een nieuwe printplaat geïnstalleerd. Waardoor de problemen met de drie seinen ontstonden, is nog onduidelijk. Mogelijk had dat te maken met de hitte.

Omstreeks 20:30 uur meldde een woordvoerder van ProRail dat weer mondjesmaat treinen gingen rijden. Omdat de storing nog niet was opgelost, werden de meeste treinen opgeheven. NS en Connexxion zetten ter vervanging stopbussen in.

Uitgaande van de actuele vertrektijden van NS werden er tussen 19:00 en 0:00 uur 71 treinen opgeheven en liepen twintig andere treinen vertraging op. Bij dertig treinen werd er geen vertraging gecommuniceerd. De kans is echter groot dat de een aantal van die treinen ook is uitgevallen en op dat moment de reisinformatie niet up-to-date was. Eén trein naar Bad Bentheim liep door het incident een vertraging op van bijna drie uur.

Vrijdag waren er meer storingen dan gebruikelijk. Waarschijnlijk heeft het warme weer daarin een rol gespeeld. Zo waren er twee spoorbruggen die enige tijd niet goed dicht wilden en vertraging veroorzaakten. 

Foto: ook in Rotterdam vielen de nodige treinen uit. Een deel daarvan was vooraf aangekondigd. Een ander deel viel uit op last van hulpdiensten.