fbpx
Foto: (c) DB

Schönes Wochenende Ticket: Duitse treinen goedkoop in het weekend

Super goedkoop met de trein door heel Duitsland? Het kan met het Schönes Wochenende Ticket. Dit ticket is geldig op een zaterdag of zondag. Het kaartje kost 40 euro voor één persoon. De tweede tot en met de vijfde persoon betalen 4 euro per persoon extra. Dus voor 56 euro reis je met 5 personen onbeperkt met alle Duitse regionale treinen.

Koop het ticket

Hoe koopt u het ticket?
Je koopt online op deze pagina het Schönes Wochenende Ticket. De website van DB is gewoon in het Nederlands beschikbaar. Je kiest een reisdatum (een zaterdag of een zondag). Op die reisdatum (tot de volgende ochtend 3.00u) kun je onbeperkt treinen met vrijwel alle regionale Duitse treinen. Je betaalt het treinticket per creditcard of paypal. Op werkdagen reizen? Dan heb je het Quer-durchs-Land-Ticket nodig.

Waar is het Schönes Wochenende Ticket geldig?
In alle regionale treinen van de Deutsche Bahn. Dat zijn de RE, IRE, RB en S-Bbahn-treinen. Het treinkaartje van de Deutsche Bahn is ook geldig bij de meeste andere Duitse spoorbedrijven en in veel steden ook met tram, metro en bus. Bovendien kun je ook reizen op een aantal grensoverschrijdende trajecten. In dit document zie je het volledige overzicht van deelnemende bedrijven. Het komt er op neer dat je vrijwel met iedere Duitse regionale trein kunt reizen.  Let op! Heb je geen zin om alleen met regionale treinen te reizen? Dan heb je een ander treinkaartje nodig. Dan kan het Europa-Special treinkaartje uitkomst bieden.

Hoe plan ik mijn reis met de juiste treinen?
Dat kan met de reisplanner van Deutsche Bahn. Bij "Gegevens over de aansluiting" klik je op de optie "uitgebreide vervoersmiddelkeuze" (zie screenshot, rechterzijde).

Daarna kies je voor de categorie NV-treinen en S-treinen. Als je ook de bus en U-Bahn (metro) wilt zien in het reisadvies vink je ook bus en de U aan.

Uiteraard moet je verder de juiste dag en het juiste traject invullen en je krijgt de juiste treinen waarvoor je treinticket over het algemeen geldig is. 

Hoeduur is het treinkaartje?
1 persoon: 40 euro
2 personen: 44 euro
3 personen: 48 euro
4 personen: 52 euro
5 personen: 56 euro

Kan ik al vanaf een Nederlands station het Schönes Wochenende Ticket gebruiken?
Dat kan vanaf Venlo en Enschede richting Duitsland. Op andere trajecten heb je een treinkaartje naar het eerste Duitse station nodig. Naar Leer kun je vanaf Groningen met de OV-chipkaart reizen. Ook kun je een kaartje naar het eerste Duitse station kopen bij NS International

Wie kunnen van het treinticket gebruik maken?
Je kunt het Duitse treinkaartje gebruiken voor 1 t/m 5 volwassenen, kinderen t/m 5 jaar reizen dan gratis mee. Als je je eigen kinderen of kleinkinderen meeneemt (max. 2 (groot)ouders op een ticket), dan reizen zij gratis mee als ze jonger zijn dan 15 jaar (geen limiet aan het aantal (klein)kinderen). Je hond kan ook mee, maar telt als een volwassene. 

Op welke grensoverschrijdende trajecten mag ik de kaart gebruiken?
Je kunt dat in dit document nakijken. Vanuit Nederland kan dat voor de trajecten Enschede – Gronau en Venlo – Kaldenkirchen. Verder kan er ook gereisd worden met de Duitse regionale trein naar enkele grensstations in Polen, Zwitserland, Tsjechië, Denemarken en Oostenrijk.

0 0 stemmen
Artikel waardering
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
jet
7 jaren geleden

Mag een hond en 2 fietsen ook mee in die treinen. zijn daar extra kosten aan verbonden?

Anoniem
1 jaar geleden

Volgens kost dat niets extra’s

Alfredo
1 jaar geleden
Antwoord aan  Anoniem

Dat is niet waar! Voor een fiets moet je extra betalen. Hond weet ik zo niet