fbpx

Softwarefout Veolia dupeert treinreizigers tijdens Vierdaagse

22 jul 2015 12:05

Wandelaars die deelnemen aan de Vierdaagse van Nijmegen hebben veel te veel betaald voor hun treinreis met Veolia. Dat constateert Voor Beter OV na binnengekomen klachten. Veolia heeft door een vergissing in de eerste nacht en ochtend van de Vierdaagse voor zijn treindienst tussen Limburg en Nijmegen veel te hoge bedragen van de OV-chipkaarten afgeschreven. Ook andere reizigers op het traject Nijmegen – Roermond hebben veel te veel betaald.

Zo werd bij reizigers voor het treinritje Mook – Nijmegen €16,85 afgeschreven in plaats van het correcte bedrag van € 2,66. De reizigersorganisatie heeft contact opgenomen met Veolia, die vanmiddag op station Nijmegen aanwezig zal zijn om gegevens van gedupeerde reizigers te noteren. Later zullen reizigers het teveel betaalde bedrag dan weer terug gestort krijgen op de kaart. Wie vandaag zijn gegevens niet door kan geven op station Nijmegen moet zelf contact opnemen met Veolia.

De softwarefout werd gisteren in de loop van de ochtend opgelost. Tijdens de Vierdaagse zijn er extra veel treinreizigers, daarom zet onder andere Veolia extra treinen in. Ook andere vervoerders (NS en Arriva) zetten vanwege de Vierdaagse extra treinen in.