youtube treinreiziger zoeken zoeken

Speciale dienstregeling bij NS op Koningsdag

klok 20 apr 2017 9:14

Op Koningsdag, 27 april, rijden de treinen volgens een ‘oranjedienstregeling’: dat betekent op een aantal trajecten extra treinen en op veel trajecten langere treinen. Ook de avond en nacht voor Koningsdag gaan er volgens de Nederlandse Spoorwegen al meer treinen rijden, vanwege allerlei festiviteiten.

Amsterdam vormt het middelpunt van de Koningsdagfeesten, ook voor de Spoorwegen. Elk jaar nemen 200.000 mensen op die dag de trein naar de hoofdstad. Op de stations Amsterdam Centraal en Amsterdam Zuid worden ze opgevangen door NS-medewerkers die de kortste looproute naar de feestlocaties aangeven.

Aan de randen van de stad worden dancefeesten georganiseerd. Bezoekers van Loveland reizen via station Amsterdam Amstel en bezoekers voor de events in de RAI en het Olympisch Stadion reizen via station Amsterdam Zuid. Internationale treinen rijden niet van en naar Amsterdam Centraal, maar slechts tot en vanaf Schiphol, Utrecht Centraal en Amersfoort.

Wie met de trein reist op Koningsdag kan via . De reis is dan 20 procent goedkoper. De koninklijke familie reist per trein naar het Koningsdagfeest in Tilburg. Het gebied waar de feestelijkheden zijn, ligt op loopafstand van het station, aldus de NS.

(c) ANP

2 gedachten over “Speciale dienstregeling bij NS op Koningsdag”

  1. J schreef:

    Gaan de treinen ook Naar Amsterdam Sloterdijk op Koningsdag?

    1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

      Ja. Er rijden treinen van en naar Sloterdijk op Koningsdag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.