fbpx

Speciale Glazen Huis trein van Hilversum naar Groningen

15 dec 2009 14:07

Van 18 t/m 24 december staat het Glazen Huis van 3FM Serious Request in Groningen. 3FM Serious Request is hét multimediale publieksevent dat jaarlijks aandacht vraagt voor een stille ramp en waarmee de afgelopen jaren miljoenen euro’s voor het Rode Kruis is ingezameld. De DJ’s Giel Beelen, Gerard Ekdom en Annemieke Schollaardt reizen dit jaar per trein naar het Glazen Huis!

Op vrijdag 18 december stappen ze in mediastad Hilversum om 12.51 uur in de trein (op station Hilversum). Voor hen is een speciale eerste klas coupé gereserveerd, die omgetoverd wordt in “Serious Request” stijl. In de trein gaan de DJ’s meteen aan de slag voor het goede doel: namens de railcatering van NS mogen ze gratis koffie uitdelen en reizigers kunnen hiervoor een vrijwillige gift geven. Ook gaan ze de conducteurs een handje helpen.

Amersfoort
Zo verwachten ze alvast een aardig bedrag op te halen voor het goede doel. Tijdens de stop op station Amersfoort (13.05 uur) wordt hen een cheque overhandigd namens de gemeente Amersfoort door burgemeester Albertine van Vliet-Kuiper.

NS scooter
Als de DJ´s eenmaal aankomen in Groningen krijgen de DJ’s van NS een cheque aangeboden. Daarna zullen de DJ’s begeleid door een servicemedewerker van NS, op een eigen NS-scooter naar de Grote Markt gaan waar zij door prinses Máxima in het Glazen Huis worden opgesloten.

Ook NS-medewerkers zamelen geld in
Deze week wordt er voor het goede doel op verschillende kantoren van NS gecollecteerd onder medewerkers. Dit bedrag wordt samen met de 20.000 euro in Groningen overhandigd. Daarnaast heeft de Smullers in de week van 18 t/m 24 december een speciale actie voor klanten in het leven geroepen. Op alle stations in Nederland kunnen mensen voor vijf euro een “Serious Request menu” bestellen waarvan 1 euro naar het goede doel gaat.