fbpx

Spoorstaafbreuk ontregelt treinverkeer rond Almere

26 jul 2010 11:21

Tussen Lelystad en Almere Oostvaarders reden maandagochtend geen en tussen Amsterdam en het Almeerse station rijden minder treinen vanwege een storing. De spoorstaafbreuk is het gevolg van vernieling. Het spoor is inmiddels hersteld. 

In de loop van de middag kon het treinverkeer hervat worden. Daarvoor moesten treinreizigers tussen Lelystad en Almere, tussen Schiphol en Lelystad en tussen Amsterdam en Lelystad moeten rekening houden met vijftien tot dertig minuten vertraging. Tussen Lelystad en Almere Oostvaarders werden bussen ingezet.
Tot maandag avond vallen er nog wel treinen uit, als gevolg van logistieke problemen. 

De spoorstaafbreuk is het gevolg van vernielingen. Vernielingen aan bovenleidingen komen regelmatig voor maar het moedwillig vernielen van de stalen rails gebeurt zelden. ´´In vijf jaar tijd heb ik dit pas één keer eerder meegemaakt´´, aldus de zegsvrouw van het KLPD.

Maandag zou juist een aangepaste dienstregeling van start gaan tussen Lelystad – Schiphol. Dit vanwege een defecte bovenleiding waarvan de reperatie nog maanden zal duren. De aangepaste dienstregeling moet de hinder per vandaag verminderen. Door de spoorstaafbreuk hebben reizigers op dit moment tijdelijk juist meer hinder.