fbpx

Spoorwegpolitie wil 8 kantoren sluiten

21 feb 2011 9:02

 (Novum) – De spoorwegpolitie sluit kantoren op acht stations. Bestolen reizigers moeten zich dan melden bij een loket, waar ze mogelijk alleen kunnen worden doorverwezen. Het is niet zeker of die loketten zich dan in het stationsgebouw bevinden, schrijft De Telegraaf maandag op basis van een politierapport.

Om te bezuinigen wil de Dienst Spoorwegpolitie in 2014 in totaal 2500 vierkante meter minder huren. De kantoren op de stations van Den Bosch, Sittard, Amersfoort, Groningen, Alkmaar, Haarlem, Deventer en Zwolle zouden op de nominatie voor sluiting staan. Het KLPD stelt in de krant echter dat nog lang geen keus is gemaakt.

De SP wijst op de afspraak dat hard en snel tegen geweld in het openbaar vervoer wordt opgetreden. "Als daar geen agenten meer zitten, komt er niets terecht van een lik-op-stukbeleid", zegt SP-Kamerlid Ronald van Raak.

De partij eist opheldering van minister van Justitie en Veiligheid Ivo Opstelten (VVD). "Hij heeft beloofd dat er niet wordt bezuinigd op blauw op straat, dat geldt ook voor blauw op het spoor."

Het KLPD benadrukt in de krant dat de bezuiniging ´absoluut niet´ ten koste gaat van blauw op straat en op het perron. Het aantal kantoren zou niets zeggen over hoeveel personeel wordt ingezet.