fbpx
Foto: Dave van Hattem

Spoorwerkzaamheden Den Bosch tijdig afgerond

Het treinverkeer van en naar Den Bosch is donderdag volgens plan hervat. Drie weken lang was het treinverkeer vanwege werkzaamheden rond de stad ontregeld. De grootste periode van de werkzaamheden konden er geen treinen rijden tussen Den Bosch – Boxtel en Den Bosch – Tilburg.

Bij de werkzaamheden waren 2000 mensen betrokken. Die hebben sporen, seinen, wissels, kabels en bovenleidingen aan de zuidkant van het station vernieuwd. Daarmee moet de doorstroming en betrouwbaarheid rond station ’s-Herthogenbosch te verbeteren. Na de werkzaamheden zijn er minder wissels overgebleven. Daarmee hoopt spoorbeheerder ProRail het aantal wisselstoringen te beperken en bovendien vallen de onderhoudskosten daardoor lager uit. 

Door de veranderingen kunnen treinen met een hogere snelheid het station binnenrijden en weer verlaten. "Dankzij deze maatregelen is Den Bosch weer een goed functionerend spoorknooppunt en kunnen er in de toekomst meer treinen van en naar station ´s-Hertogenbosch rijden" verklaart de spoorbeheerder.

Tijdens de werkzaamheden zijn er door NS meer dan 100 bussen per dag ingezet. De vervoerder is tevreden over het verloop van het busvervoer en bedankt reizigers voor hun geduld. In totaal zijn een half miljoen reizigers vervoerd met bussen.

Vorig jaar waren er ook grondige werkzaamheden aan de noordzijde van station Den Bosch. Toen beloofde spoorbeheerder ProRail ook dat de werkzaamheden tijdig afgerond zouden zijn. Dat lukte op het laatste moment toch net niet, waardoor de eerste ochtendspits na de werkzaamheden niet volgens plan verliep. Dit keer lukte het gelukkig wel om alle werkzaamheden tijdig af te ronden.

Foto´s: Dave van Hattem