fbpx

Staatssecretaris wil ook ieder uur trein naar Brussel

28 feb 2013 14:26

Ook Wilma Mansveld (PvdA) wil dat de alternatieve trein tussen Den Haag en Brussel vaker gaat rijden. Dat zei de staatssecretaris van Infrastructuur donderdag tijdens een debat over de Fyra.

Sinds begin vorige week rijdt tussen Den Haag en Brussel een intercity over het ´klassieke´ spoor. De trein vervangt voorlopig de Fyra, die vanwege technische problemen sinds januari niet meer rijdt. De alternatieve trein rijdt nu nog twee keer per dag, wat op 11 maart wordt opgeschroefd naar acht keer.

Veel partijen vinden dat nog steeds te weinig, bleek woensdag. De staatssecretaris is het met hen eens. Ze laat daarom onderzoeken of het mogelijk is de trein zestien keer per dag te laten rijden. De komende twee weken wordt bekeken of het mogelijk is het daarvoor benodigde materieel, personeel en zogeheten treinpaden rond te krijgen.

De bewindsvrouw herhaalde dat het niet mogelijk is om de trein door te laten rijden tot Amsterdam. Dat zou ten koste gaan van forenzentreinen tussen Den Haag en Amsterdam. 

(c) Novum