fbpx

Staking NMBS: Maandag negatief reisadvies voor Thalys en Eurostar

Thalys en Eurostar handhaven tijdens de staking van de NMBS maandag vrijwel de normale dienstregeling. Er is echter een kans dat stakers de dienstregeling toch gaan ontregelen. Daarom geven zowel Eurostar en Thalys een negatief reisadvies voor de periode zondag 29 juni 22:00 uur tot en met maandag 30 juni 22:00 uur.

"We verwachten problemen, maar we kunnen niet voorspellen wanneer en hoe stakers onze dienstregeling ontregelen. Daarom gaan we op dit moment wel uit van de normale dienstregeling, maar geven we reizigers toch een negatief reisadvies, omdat er een groot risico op verstoringen is. Reizigers kunnen hun ticket omruilen gedurende de stakingsperiode" legt Thalys woordvoerdster Patricia Baars uit. Het negatieve reisadvies geldt ook voor Thalys reizigers naar Parijs en Lille. Die treinen rijden ook via België.

Enkele aanpassingen Thalys
Slechts enkele specifieke Thalys ritten worden geschrapt. Van en naar Nederland gaat het om Thalys 9394, die zondagavond normaal vanaf Amsterdam naar Parijs gaat (v. 20:18u). Verder zullen de ritten van en naar Oostende, Brussel Airport en via Charleroi maandag ingekort worden en alleen rijden tussen Brussel en Parijs.

Eurostar: kans op aanpassingen
Bij Eurostar geldt hetzelfde. "Eurostar sluit niet uit dat sommige treinen misschien zullen moeten worden geannuleerd en er een aangepaste dienstregeling zal moeten worden ingevoerd tussen Brussel en Londen in beide richtingen" zegt een woordvoerdster. 

Enkele aanpassingen Eurostar
De Eurostar-treinen tussen Londen en Brussel zullen zondag volgens de normale dienstregeling rijden behalve de laatste twee treinen vanuit Londen. De Eurostar-trein om 19u04 (9156) en om 20u04 (9162) zullen zondag vroeger dan normaal vertrekken. Eurostar raadt zijn reizigers aan om vroeg in te checken voor deze treinen om ten laatste 18u GMT.

Terugbetaling tickets
"Gezien de kans op hinder op maandag 30 juni, zal Eurostar tickets omruilen of terugbetalen van reizigers die ervoor kiezen om niet te reizen op deze dag. Eurostar ruilt elk soort ticket kosteloos om, op voorwaarde dat er plaats is op alternatieve treinen. Reizigers die hun reisplannen willen aanpassen, nemen het best contact op met hun oorspronkelijk verkooppunt binnen twee maanden" aldus de zegsvrouw.

Niet naar Lille of Calais
Alle Eurostar-treinen vanuit Brussel-Zuid zullen alleen reizigers naar het Verenigd Koninkrijk vervoeren. Tijdens de staking kan er met Eurostar niet gereisd worden naar Lille of Calais.