fbpx

Stakingen bij HTM in Den Haag van de baan

05 mei 2015 9:44

Woensdag zullen alle HTM-trams en -bussen gewoon rijden. Dat heeft het bedrijf dinsdag op Twitter bekend gemaakt. De vakbonden hadden gedreigd een werkonderbreking te houden, waardoor 4 tramlijnen ruim vijf uur niet zouden rijden.  

De tramlijnen 1, 9, 11 en 17 zouden vanwege een CAO-conflict niet rijden tussen circa 10.00 uur en 15.30 uur. HTM en de vakbonden hebben echter alsnog een CAO-akkoord weten te bereiken. Dit jaar en volgend jaar gaan de medewerkers er in totaal ruim 4 procent op vooruit. Het gaat in 2015 om een loonsverhoging van 1 procent. Daarnaast gaat de eindejaarsuitkering omhoog en krijgen de personeelsleden twee extra vrije dagen per jaar. 

De beloning kan hoger uitvallen als HTM goed scoort in de OV-klantenbarometer. Met dat voorstel kwam HTM-directeur Jaap Bierman al eerder, maar dat leverde toen verzet op van de vakbonden. De vakbonden wilden meer loon, terwijl HTM aanvankelijk bleef steken op 1,81 procent. Dat werd later verhoogd naar 2,39 procent. De vakbonden hebben uiteindelijk dus nog meer weten binnen te halen. "Met dit akkoord investeren wij in onze mensen en in onze dienstverlening”, reageert HTM-directeur Jaap Bierman. 

Nu er een akkoord is, zijn niet alleen de acties voor woensdag, maar ook alle andere acties van de baan. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *