fbpx
Foto: Stefan Verkerk

Stations Kampen krijgen nieuwe naam

03 feb 2012 12:05

De naam voor het nieuwe treinstation van Kampen aan de nieuwe Hanzelijn wordt definitief station Kampen. Eerdere suggestie voor de naam van het nieuwe station dat de stad aansluit op de Hanzelijn was ´Kampen Zuid´. Op verzoek van de gemeente Kampen hebben ProRail en NS besloten de naam ´station Kampen´ te hanteren.

Dit maakte wethouder Gerrit Jan Veldhoen donderdagavond bekend tijdens de gemeenteraadsvergadering. Naast de bouw van de Hanzelijn, wordt ook de spoorverbinding tussen Zwolle en Kampen aangepakt. Het zogenoemde Kamperlijntje, dat aan de andere kant van de stad ligt, wordt omgebouwd tot tramverbinding. De eindhalte van deze verbinding krijgt de naam ‘Kampen-IJsselmuiden’. Een speciale commissie waar ProRail en NS zitting in hebben, gaat over de naamgeving van treinstations en -haltes. Vanzelfsprekend speelt daarbij de wens van de omgeving een belangrijke rol.

“De naam ‘station Kampen’ voor het nieuwe treinstation is een logische keuze, want met de komst van de Hanzelijn wordt Kampen aangesloten op het landelijke spoornetwerk. Voor bezoekers en bewoners vormt dit station de nieuwe entree van de stad ”, aldus Gerrit Jan Veldhoen.

Foto: Stefan Verkerk, Hanzeboog bij Zwolle. Via de Hanzeboog zullen de treinen in de toekomst naar het nieuwe station van Kampen rijden.