fbpx

Strippenkaart april 2011 in heel Nederland afgeschaft

03 jun 2010 11:52

Vanaf april volgend jaar zal de strippenkaart definitief ten einde komen. Vanaf dat moment moet heel Nederland overgegaan zijn op de OV-Chipkaart. Dat heeft donderdag de stuurgroep OV-chipkaart bekend gemaakt.

Op dit moment kan nog bijna overal gereisd worden met de strippenkaart. Alleen in de stadsregio Amsterdam (inclusief Haarlemmermeer, Zaanstad en Purmerend) en Rotterdam (inclusief Voorne-Putten en regio Hoek van Holland) kan de strippenkaart niet meer gebruikt worden. 

Introductie
De OV-chipkaart kan inmiddels ook in grote delen van Nederland gebruikt worden. Alleen in Limburg, Groningen en Drenthe moet men nog beginnen met de introductie van de OV-Chipkaart. In maart liet de stuurgroep OV-chipkaart weten dat de OV-chipkaart nog dit jaar overal zou worden ingevoerd. Alleen de regio´s waar de OV-chipkaart nog geïntroduceerd is, zouden volgend jaar volgen.

Toestemming
De invoering van de chipkaart wordt per regio geregeld. Het ministerie geeft pas toestemming voor de overstap als aan een aantal voorwaarden is voldaan, zoals het op niveau blijven van het reizigersgemak. Als niet aan de voorwaarden wordt voldaan, kan de invoering worden uitgesteld.

Gemak
Het ministerie wijst erop dat het gemak voor iedereen groter is als de overstap in de rest van Nederland overal tegelijk wordt gemaakt. "Dan hoef je niet meer met strippenkaart en chipkaart op zak te reizen."

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *