fbpx

Strukton Rail en Arriva openen werkplaats in Zutphen

04 okt 2012 21:47

Donderdag hebben Strukton Rail en Arriva de nieuwe werkplaats in Zutphen voor reizigers- en werktreinen officieel in gebruik genomen. De nieuwe werkplaats heeft vijf sporen en moderne voorzieningen. Twee van deze sporen worden gebruikt door Arriva voor het onderhoud van de 38 treinen voor de Vechtdallijnen en de regio Achterhoek Rivierenland.

De overige sporen gebruikt Strukton Rail voor eigen werkzaamheden. Deze werkplaats is een unieke samenwerking tussen Strukton en Arriva. In de treinenwerkplaats gaat Strukton Rail naast reguliere activiteiten, zoals het onderhouden van spoorgebonden machines en locomotieven, ook de inbouw van treinbeveiligingsystemen en de revisie van treinmaterieel en systemen verzorgen.

“De opening van deze werkplaats, samen met Strukton, is een bijzondere mijlpaal voor Arriva Nederland omdat we voor het eerst in Nederland treinen in eigen onderhoud nemen. De samenwerking is bijzonder en deze werkplaats geeft een belangrijke economische impuls in de regio. Een mooi resultaat van marktwerking”, aldus Anne Hettinga, algemeen directeur van Arriva Nederland. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *