fbpx

Studenten per 2012 verplicht in- en uitchecken bij NS

22 nov 2011 12:28

Vanaf 1 januari 2012 vraagt NS studenten om na de verplichte check in/uit bij bus, tram en metro dit voortaan ook bij de trein te doen. Eind 2012 is NS van plan de poortjes te sluiten en het papieren kaartje af te schaffen. Het komend jaar wil NS daarom steeds meer reizigers stimuleren om met de OV-chipkaart te reizen.

NS geeft studenten de tijd om aan deze nieuwe verplichting te wennen. Wanneer bij controle blijkt dat een student niet is ingecheckt zal de conducteur daarop wijzen. Er volgt voorlopig nog geen boete maar wil een student gebruik maken van de ‘Geld terug bij vertraging’-regeling dan is een check in én uit noodzakelijk. Alleen met een check in is een student in het bezit van een geldig vervoersbewijs. Om studenten op de verplichte check in / check uit te wijzen start NS binnenkort met een mediacampagne. In totaal reizen 650.000 studenten met een OV-studentenchipkaart.

Eerder deze maand kondigde studentenvakbond ISO al de verandering aan. Toen wilde NS de datum van 1 januari nog niet bevestigen.

Foto: Kialna Photography