fbpx

Technische problemen bij treinkaartjes naar Duitsland

Door een technisch probleem bij de Deutsche Bahn (DB) zijn er al dagenlang geen goedkope treinkaartjes beschikbaar tussen Nederland en Duitsland. Door de storing kunnen ook NS International en Treinreiswinkel geen voordelige treinkaartjes aanbieden. DB verwacht dat de problemen donderdag zijn opgelost.

Bijna iedereen die een paar dagen voor vertrek een treinkaartje naar Duitsland koopt, kan normaal gesproken kiezen voor een voordelig treinkaartje kopen. Deze kaartjes, de zogenoemde Sparpreise-tickets, zijn nu al dagenlang niet beschikbaar voor de belangrijkste grensoverschrijdende treinreizen tussen Nederland en Duitsland.

Wie nu een treinkaartje koopt moet fors meer betalen. Normaal is een retourtje Amsterdam – Berlijn bijvoorbeeld beschikbaar vanaf 78 euro per persoon. De afgelopen dagen konden treinreizigers alleen voor 250 euro een retourtje kopen. 

De storing treft alle ICE en Intercity treinen tussen Nederland en Duitsland. Als er gereisd wordt met de regionale trein naar Duitsland, en vervolgens met de intercity of ICE, dan zijn er bij HappyRail soms wel Sparpreise-tickets te vinden. Het gaat dan bijvoorbeeld om reizen van, via of naar Venlo, Enschede, Landgraaf en Bad Nieuweschans. 

De problemen zijn vrijdag ontstaan. NS International wijst bezoekers actief op de technische problemen, andere aanbieders doen dat niet. Een woordvoerder van DB zegt dat er aan een oplossing wordt gewerkt. Vanaf donderdag zou alles weer goed moeten functioneren. 

Foto: De DB directeur op een archief foto.