fbpx

TEDx in september voor het eerst met de trein

01 aug 2013 17:23

TEDx Maastricht organiseert samen met NS en SocialCoupé: de BrainTrain. Op zondag 1 september en dinsdag 3 september wordt de intercity Maastricht – Amsterdam benut als platform voor inspirerende verhalen over technologie, onderwijs en bijvoorbeeld design en duurzaamheid.

TEDx is een TED-conferentie van één dag volgens de huisstijl van TED. Een TEDx-evenement wordt onafhankelijk georganiseerd en heeft geen winstoogmerk. Alles draait om het over het voetlicht brengen van ‘ideeën die het waard zijn te verspreiden’. In de eerste TEDx in de trein zal er stilgestaan worden bij onder meer de verduurzaming van steden, slimme energieoplossingen en hergebruik van reststromen.

Op het traject van Maastricht naar Amsterdam zijn er ongeveer zeven inspirerende sprekers die (in het engels) tussen de stations in hun verhaal doen in maximaal 10 minuten. Op de terugweg naar Maastricht zijn er zeven nieuwe sprekers. Voor reizigers is er – waar mogelijk – na de sprekers de gelegenheid tot het stellen van vragen of een kort gesprek over het besproken thema. 

De bijeenkomst zal plaatsvinden in de achterste coupé van de trein. De TEDx BrainTrain vertrekt op zondag om 10:58 uur en op dinsdag om 09:58 uur vanuit Maastricht richting Amsterdam CS. Retour om 14:08 op zondag en dinsdag een uur eerder. Iedereen die een geldig plaatsbewijs heeft kan mee.