fbpx

Telegraaf: personeel GVB wil strippenkaart terug

01 sep 2010 14:44

Volgens De Telegraaf groeit onder personeel van de GVB de weerstand tegen de OV-chipkaart. Een conducteur zegt in de krant dat hij met een merendeel van zijn collega´s met smart terugverlangt naar de strippenkaart. 

Een woordvoerdster wijst er op dat De Telegraaf zich basseert op één conducteur en één trambestuurder. "Er werken bij ons 3200 man. Natuurlijk moeten sommigen nog wennen aan de OV-chipkaart, maar wij herkennen ons niet in het beeld dat De Telegraaf schetst".

Wachttijden
In de krant wordt eveneens beweerd dat de OV-chipkaart zorgt voor lange wachttijden bij loketten. De GVB laat in een reactie weten dat de wachttijden bij loketten niet langer zijn geworden dan voorheen. "Het is ook niet altijd druk, dat hangt af van het tijdstip" voegt de woordvoerster er aan toe .

Extra inkomsten
Volgens de Amsterdamse fractievoorzitter van de SP zou de GVB op jaarbasis miljoenen opstrijken door de OV-chipkaart. Doordat sommige reizigers vergeten uit te checken zou de GVB zo´n 400.000 euro per maand verdienen, aldus de SP´er. Het liefst zou hij zelf orde op zaken stellen, want hij heeft zich kandidaat gesteld als algemeen directeur. 

Verkeerde rekensom 
De rekensom blijkt echter gebaseerd op achterhaalde gegevens. Zo ligt het percentage reizigers dat vergeet uit te checken lager (1,5%). Bovendien gaat de rekensom er vanuit dat reizigers vergeten uit te checken zonder te reizen. Vervoerders hebben eerder al aangegeven dat ze niets verdienen aan reizigers die vergeten uit te checken. Dat zou komen doordat ze kosten maken om te veel betaald geld terug te betalen.