fbpx

Telegraaf: Van Boxtel wil door als topman NS

Roger van Boxtel wil langer door als topman bij de NS. Hij werd in augustus 2015 tijdelijk president-directeur van het spoorwegbedrijf. Dat was voor een jaar. Volgens ingewijden heeft hij nu al aangegeven ook na die tijd aan te willen blijven.

Dat meldt De Telegraaf donderdag. Eerder ontving de redactie van Treinreiziger.nl ook al een dergelijk signaal. Zelf geeft de voormalig D66-senator tegenover De Telegraaf aan dat hij nog met de Raad van Commissarissen in gesprek is over een eventuele verlenging. Het definitieve besluit wordt over iets meer dan een maand verwacht, weet de krant. Ook de aandeelhouder, minister Dijsselbloem van Financiën, moet nog zijn fiat geven. Volgens bronnen rondom het Binnenhof is dat echter wel waarschijnlijk.

Van Boxtel werd in augustus aangesteld nadat aan het licht kwam dat zijn voorganger Timo Huges betrokken was geweest bij de Limburgse aanbestedingsfraude. Waar Huges benadrukte dat gemiddeld goed niet langer goed genoeg is, lijkt Van Boxtel vooral te benadrukken dat NS het eigenlijk best goed doet.

Onder de leiding van de voormalig D66-senator is er een nieuwe strategie geprestenteerd. NS blijft geld verdienen aan de winkels op de stations, maar zal niet meer de eigenaar zijn van de meeste formules. Daarnaast wordt busdochter Qbuzz verkocht en gaat NS in eigen land niet meer meedoen met aanbestedingen. In het buitenland blijft dochterbedrijf Abellio wel gewoon actief. En ook in eigen land blijven NS en Abellio actief op de reeds verworven concessies, zoals Gouda – Alphen a/d Rijn.