fbpx

Thalys: annuleren treinreis toegestaan vanwege aanslagen

14 nov 2015 8:50

Treinreizigers met een Thalys-ticket van of naar Parijs voor dit weekend (14 of 15 november) mogen hun treinticket kostenloos annuleren. Dat meldt het bedrijf op Twitter.

UPDATE: Inmiddels is duidelijk dat ook Thalys reizigers met een ticket voor 16 of 17 november van of naar Parijs kostenloos mogen annuleren.

Aanleiding zijn de aanslagen in de Franse hoofdstad waarbij meer dan 100 mensen om het leven zijn gekomen. Reizigers die geen zin meer hebben om dit weekend naar Parijs te gaan kunnen ongeacht de voorwaarden van hun ticket hun reis annuleren. Dat kan via het verkoopkanaal waar de reiziger het ticket heeft gekocht (NS International, NMBS Europe, SNCF Voyage, etc.).

Wie wel op pad wil, kan gewoon reizen. Alle Thalys-treinen zullen normaal rijden. 

De treinen van Eurostar door de Kanaaltunnel rijden zaterdag ook gewoon. Reizigers moeten een uur voor vertrek inchecken vanwege de veiligheidscontrole. Wie niet meer met de trein wil reizen, kan ook in dit geval het kaartje omwisselen.

In Parijs gelden strenge veiligheidsmaatregelen. Een aantal metrostations was zaterdagochtend gesloten. Het ging om de metrostations République (waar de lijnen 3, 5, 8, 9 en 11 normaal stoppen), Temple (lijn 3), Parmentier (lijn 3), Jacques Bonsergent (lijn 5), Oberkampf (lijn 5 en 9), Filles du Calvaire (lijn 8), Strasbourg Saint-Denis (lijn 4, 8 en 9), Goncourt (lijn 11), Arts et Métiers (lijn 3 en 11), Saint-Sébastien Froissart (lijn 8) en Saint-Amboise (lijn 9). Inmiddels zijn alle metrostations weer geopend.