fbpx

Thalys stapt eind 2015 over op sneller internet

18 dec 2014 14:16

Vanaf eind 2015 hoeven Thalys-reizigers niet meer bang te zijn voor een trage of haperende wifi-verbinding. Het bedrijf gaat vanaf dat moment sneller internet met meer bandbreedte leveren. Het Zweedse bedrijf Icomera moet het gaan verzorgen. Dat bedrijf heeft een openbare aanbesteding gewonnen.

De oplossing die Icomera biedt, is gebaseerd op de SureWAN-technologie. Deze technologie waarborgt een kwalitatief hoogstaande wifi-beleving, aldus het bedrijf.

Op dit moment is de wifi-verbinding in Thalys geregeld traag. "De wifi in onze treinen is al bijna tien jaar zeer populair bij de reizigers en wordt nauwgezet gevolgd door onze concurrenten en partners. In 2015 gaan we nog een stap verder. Klanten maken in hoge mate gebruik van mobiel internet en verwachten van ons innovatieve dienstverlening", aldus Agnès Ogier, de nieuwe CEO van Thalys.

De eerste testen met internet in Thalys begonnen in 2005, in 2007 startte het bedrijf met de uitrol van wifi. Een jaar later werd die uitrol voltooid. Het internetgebruik is de afgelopen jaren fors gegroeid. Zo gebruikte in 2009 25% van de eersteklasreizigers de gratis wifidienst. In 2013 was dat gegroeid naar 40%. Reizigers met een tweedeklas Semi-Flex treinticket hebben tegenwordig ook gratis wifi in Thalys. Alleen reizigers met een No-Flex treinkaartje moeten in de Thalys naar Parijs nog betalen voor het internet.